E tusa ai ma le lanu atigi laumei ma le lanu lolomi, e le mafai e le toatele o tagata ona iloa le eseesega.O le asō, o le a ou faʻasoa atu ia te oe mea nei:

Muamua tatou talanoa e uiga i atigi laumei:
Lanu: O le lanu pogisa e sili atu, o le lanu mumu o le pito i luga, o le mumu mumu e sili ona lelei, ma le mumu mumu o le lona lua.

O le hawksbill o se ituaiga o laumei sami, lea e ta'ua o le Meleniuma laumei.O le manu e sili ona pele i le sami i saute.E sefulutolu una (papa pu'upu'u) i tua o le atigi laumei.Fa'ailoga toto ile lanu enaena ma samasama sesega.
O le atigi laumei e masani lava e tusa ma le 0.6 mita le umi, ma le lapopoa e mafai ona oʻo i le 1.6 mita.E lua pea una o le muaulu i le pito i luga o le ulu, o le isu e fa'amafola i le itu, ma le pito i luma o le auvae pito i luga e faʻamau ma faʻafefeteina e pei o se olekranona;2 paipa o una muaulu;o le dorsal scutellum ua faatulagaina i se imbricate;o le ipu nifo i le pito i tua o loʻo faʻapipiʻiina i se imbricate, o le pito i luga e lamolemole, ma o ona vae e pei o vae vae.La'au muamua e 2 matiu'u.E pupuu le siʻusiʻu ma e masani ona le faʻaalia i fafo o le fao.

O le "lanu laumei" e sau mai le mamanu o le atigi laumei.O le taimi nei o le lanu laumei o loʻo tatou talanoa ai o le mea moni o se lanu mamanu tutusa, e pei o se mamanu nameri, ae o le "laumei" e le o se nameri.O lona uiga, o se ituaiga laumei.

O le mea lea e sau ai le lanu o le atigi laumei.

O le lanu o le nameri lolomi e tele lava o se tuufaatasiga o le lanu enaena ma le uliuli, ma o le lanu e sili atu le pogisa.Ua mamanuina ma lolomi e tusa ai ma le lanu o le manu nameri.

O nisi e fiafia i atigi laumeiseti yoga, o nisi i lugaAlo Yoga ofu ta'aloga, o nisi i lugaofuvae yoga, lugasuti ta'aloga, lugaleggings, o nisi i lugamitiafu, o nisi i sakete, ma ofu, ma isi.E eseese mata o tagata uma.

Ae o nisi tagata e fiafia i lanu lolomi nameri i ituaiga uma o lavalava.

I le taimi nei ua e iloa le eseesega i le va o laumei ma le nameri lomitusi, e mafai ona e filifilia au ofu yoga mamanu e sili ona e fiafia i ai e tusa ai ma ou lava manaʻoga!


Taimi meli: Feb-25-2022