Какви видови ткаенини за дуксери?

1. Полиестер: Не многу дише и ќе се формира статички електрицитет.Малку е непријатно за носење.Некои дури користат суровини од хемиски влакна, кои дури ги губат карактеристиките на ладно отпорност, топлина и дише.дуксери.

2. 100% памук: Најдобро е да се користи100% памучни ткаенини за дуксери, пуловер или дуксер, со долг памучен кадифе, висока флексибилност на хемиски влакна и добар квалитет.Заедно со завршната обработка со чешлање, пократките памучни влакна се чешлаат, а нечистотиите во памучниот материјал се отстрануваат за да се добие мазно памучно предиво, што го прави памучното влакно пофлексибилно и не е лесно да се залепи на пилинг.

3. Вселенска памучна ткаенина за дуксерисе фокусира на задржување на топлина.Има карактеристики дека е многу чист и уреден, ладен и топол, лесен, не лесно се избледува, не се лепи, отпорен на топлина и отпорен на електромагнетно зрачење, лесен за чистење, не деформиран и добар е за студ и топлина. изолација., Отпорноста на топлина и другите карактеристики се многу повисоки од традиционалните памук, свила и други материјали.

4. Хемиски влакна за дуксерие скратено за синтетички влакна.Главната функција е светли бои, меки материјали, мазни и удобни.Нивните недостатоци се релативно слаба отпорност на абење, отпорност на топлина, апсорпција на вода и пропустливост на воздухот, а многу лесно се деформираат при загревање и многу лесно се формира статички електрицитет.

5. Мешано предење за дуксерие текстил направен со мешање на природни влакна и синтетички влакна според соодветната пропорција.Неговите предности се во тоа што не само што ги варат силите на памукот, ленот, свилата, волната и хемиските влакна, туку и колку што е можно повеќе ги спречува сопствените недостатоци и е релативно висококвалитетен и ефтин.

6. Кадифе за дуксери: Тоа е колективен поим за пресечена свилена ткаенина.Површинскиот слој има кадифен, од кој повеќето се формираат со отсекување на професионалната подлога.Бидејќи кадифето е паралелно и уредно, уникатниот сјај на кадифето го покажува мазниот материјал и материјалот од темната површина. Можете да изберете дуксери од овој материјал во есен и зима.

Овие материјали се погодни замашки и женски дуксери,застани,дуксер, можете да изберете соодветна качулка од ткаенина според вашата референца.


Време на објавување: Декември-02-2020 година